Off Road Çamur Lastikleri

Merhaba Değerli Okurlarımız.

Bu yazımda sizlere Off Road Çamur Lastikleri hakkında bilgi ve tecrübelerimi aktaracağım.

Off Road araçlarımızın en önemli parçalarını lastikler oluşturmaktadır. Off Road Lastikleri seçilirken dikkat edeceğiniz birçok konu bulunmaktadır. Ülkemizde off road daha çok çamur içerisinde yapıldığı için bu yazımızda piyasadaki çamur lastiklerinden bahsedeceğim. Aslında bu konu bir önceki Extreme Off Road Lastik Özellikleri isimli yazımla da birebir örtüşmektedir. Çünkü ülkemizde extreme off road, hard off road diye tabir edilen etapların %80’ini çamur dolu, kanallı ve derin su geçişleri bulunan parkurlar oluşturmaktadır.

Off Road Çamur Lastikleri marka bazında değerlendirecek olursak; ülkemizde şuana kadar en çok tercih edilen çamur lastiği modeli Silverstone Extreme MT 117 diyebiliriz. Dişli yapısı sayesinde kazıma özelliğine sahip bu lastik; kanallı yapısı sayesinde de çamuru lastikten dışarı atmaktadır. Ayrıca ülkemize yeni giriş yapmakta olan Super Swamper Bogger lastikleri ise; dünyada “Çamurların Efendisi” olarak tanımlanmaktadır. Silverstone Extreme ve Super Swamper Bogger lastiklerinin ardından yine Silverstone Extreme ile aynı desene sahip kaplama lastik türü olan, İnsia Turbo ve Super Swamper Bogger ile aynı desene sahip kaplama lastik türü olan Fedima lastikleri de; Off Road Çamur Lastikleri kategorisinde gösterilen başarılı lastiklerdendir.

Yukarıda saydığım lastik markaları ve modelleri %100 çamur lastiği olup; bunun dışındaki yumuşak kar, kum, kaygan buzlu yollar gibi arazi şartlarında başarısız lastiklerdir. Ayrıca asfalt kullanımlarında müthiş bir uğultu yaparlar. Aracın durma mesafesini ve süresini olumsuz yönde etkilerler. Eğer bu lastiklerden aracınıza takmayı düşünüyorsanız, bu anlattıklarımı göze alarak takmanız gerekmektedir.

Super Swamper Bogger dünyada bilinen en iyi çamur lastiğidir. Silverstone Extreme ise çamurlu arazide en az Super Swamper Bogger kadar başarılı bir lastiktir. Ancak Silverstone Extreme’in 35 inç’ten sonrasını üretmiyor olması, bence bu markanın en büyük dezavantajıdır. Super Swamper Bogger modeli ise; 54 inç ebadına kadar üretilmektedir.

Tabiî ki çamur lastikleri bu kadar değildir. Ancak bu anlattığım modeller %100 çamur lastiği kategorisi altında ülkemizde görebileceğiniz lastik modelleridir. %70 çamur, %60 çamur gibi değerler veren lastik modelleri de ülkemizde bulunmaktadır. Ancak bunlar extreme off road için değildir. İlerleyen yazılarımızda bu lastik modelleri hakkında da bilgiler verilecektir.

Off Road Lastikleri sitesindeki bir makalemizin daha sonuna geldik böylelikle değerli dostlarımız. Sizlere bugün Off Road Çamur Lastikleri başlığı altında; super swamper bogger, silverstone extreme, fedima, insia turbo gibi lastik modelleri hakkında bilgiler verdim. Ayrıca extreme off road konusu hakkında bildiklerimi anlatmaya çalıştım. Umarım yeni lastik almayı düşünen arkadaşlarımız için faydalı bir makale olmuştur. Yeni bir yazıda görüşmek üzere, esen kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder