Extreme Off Road Lastik Özellikleri

Merhaba değerli okurlarımız, farklı bir off road makalesi ile daha karşınızdayım. Bu yazımda sizlere ülkemizdeki off road severlerin en çok tercih ettiği ve takmak istediği lastik çeşidi olan Extreme Off Road Lastik Özellikleri ile ilgili bir yazı hazırladım. Sözü fazla uzatmadan konuda anlatacağım detaylara geçiyorum hemen.

Extreme Off Road Lastikleri adı üzerinde zor şartlarda, arazinin en zor, çamurun en yoğun olduğu yerlerde kullanılan lastik çeşididir. Bu lastiklerin birçok avantajı olduğu gibi, dezavantajları da bulunmaktadır. Zaten Extreme Off Road Lastik Özellikleri başlıklı yazımı siz değerli okurlarımıza bu lastiklerin artıları ve eksileri hakkında bilgiler verebilmek için sitemizde açtım. Böylelikle yeni off road lastiği alacak arkadaşlarımızın lastik tipi seçimlerinde faydalı olacağımızı düşünüyorum.

İlk olarak şunun bilinmesi gerekir ki; Extreme Off Road Lastikleri %100 arazi lastiğidir. Yani bu tip lastikleri aracınıza takacaksanız, aracın asfalt kullanımını ve konfor değerini neredeyse sıfıra indireceğinizi bilmeniz gerekmektedir. Ayrıca bu lastikler asfaltta ses yapacak, aracınızın fren mesafesini uzatacak ve aracınızın yol tutuşuna olumsuz yönde etki edecektir. Sadece agresif ve güzel görüntüsüne aldanıp araçlarınıza bu tip lastik takmak sizleri üzecektir.

Ancak gerçekten yoğun olarak off road yapıyor ve hafta bir kez, iki haftada bir kez kesinlikle araziye çıkıyorsanız. Off road yapma seviyeniz her seferinde biraz daha artıyor ve geçemediğiniz yerleri takılmadan geçmek istiyorsanız, işte o zaman off road lastik seçiminiz kesinlikle; extreme off road lastik olmalıdır. Ülkemizde en çok kullanılan extreme off road lastik markaları ise bogger ve silverstone extreme çeşitleridir. Ayrıca bu iki modelin aynı deseninin kaplamasını üreten firmalarda bulunmaktadır. Kaplama lastikler hakkında farklı bir başlık altında bilgiler vereceğim için şuan bu konuya değinmiyorum.

Makalemin genelinde de anlattığım gibi, Extreme Off Road Lastik Özellikleri tamamen kişinin kullanımı ile alakalıdır. Bu özellikleri kimisi çok beğenir, çünkü aracından asfalt kullanımında bir beklentisi yoktur. Sadece off road yapmak için kullanmaktadır. Kimisi ise bu lastikleri taktığı zaman çok pişman olur, çünkü aracınız hem off road hem de günlük hayatında kullanıyordur. İşte bu karar net bir şekilde verildikten sonra Extreme Off Road Lastik kullanıp kullanmayacağınıza karar vermelisiniz.

Böylelikle Off Road Lastikleri sitemizdeki ikinci yazımız olan Extreme Off Road Lastik Özellikleri başlıklı bilgilendirme makalemizin de sonuna gelmiş bulunuyoruz. Umarım okurlarımız için anlaşılır ve faydalı bir makale olmuştur. Farklı bir yazıda yine bu sitede buluşmak dileğiyle, Hoşça Kalın. 

Bir önceki Off Road Lastikleri Tanıtım Sitesi başlıklı yazımızı okudunuz mu?

4 yorum:

www.lastikportal.com.tr de deestone lastiklwri hem ucuz hemde bu lastikler asfalttada rajatsiz etmiyor o aiteye bence bakin ben aldim 3 gunde lastiklerim geldi cok memnunum

http://www.lastikportal.com.tr/4x4-offroad-lastikler-pmk15

Off Road tutkunları için Gt Radial SAVERO KOMODO MUD EXTREME desenini şiddetle tavsiye ederim. Bir Off Road tutkunu olarak aracımda Gt Radial SAVERO KOMODO MUD EXTREME desenini kullanıyorum. Çokda memmunum. Şiddetle tavsiye edilir.

https://lastikportal.com.tr/

Yorum Gönder